top of page
DSC_9327actiefoto verloskunde.jpg
Over Jeanette:

mijn missies zijn :

- bewustzijn brengen in gevoel en lichaam

- vrouwen in hun 'oermoeder- kracht' zetten, (barend en niet barend)

- (innerlijke) kinderen liefdevol verwelkomen

- stevig ouderschap!

actiefoto's haptonomische zwangerschapsbegeleiding 
hapto 17.jpg
anoniem met grijs.png

actiefoto's rebalancing

Geschiedenis en missie

Ik ben Jeanette de Lange (1970), Zaandamse en vanaf mijn 16 de jaar wist ik dat ik verloskundige wilde worden: Vrouwen begeleiden bij het moeder worden en moeder zijn. Hoe mooi was dat?

Verloskundige ben ik geworden op mijn 22ste jaar .Voor mijn persoonlijke ontwikkeling, volgde ik de haptonomie opleiding met tussenpozen (1994-2005) en werd ik verloskundige op haptonomische basis. Wat was de wereld veel mooier als ook je GEVOEL er toe deed! Vanaf dat moment (2005) werkte ik als verloskundige op haptonomische basis en als haptonomie begeleidster voor zwangere echtparen en dat doe ik nu nog! 

Missie: Een liefdevol welkom voor elk kind in de moederschoot.

            Ouders voorbereiden op stevig ouderschap. 

Ondertussen mocht ik moeder worden van 2 prachtige zonen (2004 en 2005) , maar ook miskramen kwamen op ons pad. Ik werd onrustig en voelde me niet gelukkig ondanks alle mooie dingen om mij heen! Ik wilde me verder persoonlijk ontwikkelen.

Rebalancing gaf mij inzicht in mijn drive in dit leven:

Mijn/ons leven was een prachtig borduurwerk geworden maar hoe zag de achterkant eruit? Al die Knoopjes en draadjes (overtuigingen, gewoonten, patronen, ideeën) wilde ik ontrafelen. Sommigen zaten mij in de weg, hadden geen zin meer. Ik kreeg zicht op mijn eigen reacties, emoties, oordelen, regels en voorwaarden en ervoer het als een verlichting en verruiming wanneer ik ze herkende en weer eigen kon maken en/of los kon laten.

Ik voelde de kracht en levensenergie terug komen en besefte ook: dit proces is levenslang en daarvoor ben ik dankbaar. Overweldigend was de loskoppeling van mijn identificatie met het verloskundige zijn: Ik was het niet, het was en is mijn beroep. (wel met véél passie en liefde)

Ik besefte dat ik hulp nodig had/ heb bij mijn proces.

Ik, degene die altijd klaar stond voor een ander, vroeg om hulp.

Nu ik weet dat dat een geschenk is aan mijzelf, durf ik dat ook te vragen. Om een goede begeleidster te zijn, zal ik mezelf ook blijven ontwikkelen door onder andere meditatie, zelfonderzoek en lichaamswerk én door middel van het ontvangen van sessies en het volgen van bijscholingen.

Missie :Ik gun iedereen zelf inzicht, de gevoelde ervaring en deze verdieping naar je ware zelf.

bottom of page